Undgå at blive snydt når du køber bolig – kontakt Hviid Advokater for bistand

24 januar 2017 Astrid Pedersen

Dygtige boligadvokater hænger ikke på træerne – men hos Hviid Advokater er vi så heldige at have fået fingre i een af de mest kompetente af slagsen – advokat Henrik Baastrand – som med mange års solid erfaring i branchen kan fungere som din partner og sekundant, når du skal købe bolig.

Det kan godt være, at ejendomsmægleren virker flink og vennesæl, men tag endelig ikke fejl: Han er først og fremmest sælger. Her er ordet ”mægler” særdeles misvisende – ifølge den nye ejendomsmæglerlov af 1. januar 2014 er det ikke længere tilladt for professionelle rådgivere – herunder ejendomsmæglere – at rådgive og vejlede begge parter i en bolighandel. Derfor vil mægler typisk fungere som sælgers mand, da hans provision afhænger af, om han får solgt boligen. Han har ingen interesse i at vejlede dig i forhold til låntyper, rådighedsbeløb og andet, som kunne få indflydelse på din fremtidige økonomi – han vil faktisk tvært imod forsøge at vejlede så lidt som muligt, og helst fortie sagforhold, han ikke er forpligtet til at være åben omkring, for at få dig til at købe boligen. 

Der kan være rigtig mange sagforhold, du skal sætte dig ind i i forbindelse med et boligkøb, og som måske ikke umiddelbart fremgår. For eksempel kan der være pågående sager i lejligheden. Man har set eksempler på, at lejligheder er overgået til nye ejere selvom der var uforløst gæld, for eksempel til tidligere lejere, i lejligheden. Der kan også være et fælles lån til forbedringer i ejendommen, som man pludselig hæfter for. Eller der kan være planlagte projekter, hvor der er indgået aftale om fælles betaling over fællesudgifterne – for eksempel nyt tag, facaderenovering, altan projekter mv. – som kan have indflydelse på din økonomiske situation. Og hvis du har sat dig stramt fra begyndelsen, kan selv få procents stigning i udgifterne have stor betydning for dit rådighedsbeløb, og i værste fald føre til teknisk insolvens. 

Disse faldgruber kan din boligadvokat hjælpe dig med at styre udenom. Du bør alliere dig med en dygtig boligadvokat allerede fra det øjeblik, du modtager salgsopstillingen fra mægleren og beslutter dig for, at denne bolig sagtens kunne være dit fremtidige hjem. Henrik Baastrand fortæller her om, hvordan han kan hjælpe dig: https://www.youtube.com/watch?v=rhRh-VSNbcs 

Når du vælger Henrik Baastrand som din boligadvokat, er du sikret en grundig og minutiøs gennemgang af al dokumentation, som vedrører din bolig – og så kan du sove roligt om natten, mens din bolighandel går sin gang!

Flere Nyheder