Banankage med chokoladestykker

02 April 2018 Camilla Skøtt
Banankage med chokoladestykker

Der er ikke mange kager, der slår banankage med chokolade, hvis du spørger mig. Blød og svampet kage med fyld af mørk chokolade… Uhmmm… og så lige en god kop kaffe. Så er eftermiddagen reddet! Bananerne i kagen gør desuden, at den også er blød og svampet dagen efter, og det gør jo heller ikke noget.

Jeg har forskellige opskrifter på banankage, men den opskrift, jeg deler med jer i dag, er den jeg bruger, når jeg lige skal lave en hurtig banankage til at tage med på arbejde. Den er hurtig, enkel og virkelig lækker.

Ingredienser til banankage

– 150 g smør

– 450 g banan

– 150 g mørk chokolade

– 6 æg

– 315 g sukker

– 2 tsk vanillesukker

– 225 g hvedemel

– 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

Start med at smelte smørret i en gryde, mens du moser bananerne og hakker chokoladen. Herefter kommer du æg, sukker og vanillesukker i en skål og pisker det med en håndmikser i ca. 5 minutter. Tilsæt smør, banan, chokolade, mel og bagepulver, og pisk yderligere et minuts tid, så det hele blive rørt godt sammen.

Find en bradepande frem (ca. 25+35 centimeter), og hæld dejen i. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader. Når den er færdig, tager du den ud af ovnen – og hvis du vil give kagen et ekstra pift, kan du pynte med chokoladeglasur.

Gør kagen til din egen

Opskriften på banankage er en enkel grundopskrift og med få greb, kan du gøre den til din helt egen. Tilsæt fx rosiner og marcipan eller riv kokos over glasuren. Du kan også skifte chokoladen ud med mandler, hvis du bedre kan lide nødder. Alternativ kan du tilføje en smule lime i kagen – det giver en frisk syrlighed til alt det søde. Mulighederne er uendelige, og det er for alvor sjovt at bage, når man begynder at eksperimentere med sine yndlingsingredienser.

 

More articles