Kontakt dit lokale hørecenter Svendborg og få hjælp til høreapparat

By:

I en tid, hvor rigtig mange af de indtryk, vi får, er visuelle, er det nemt at verse hørelsen som en vigtig sans. Faktisk kan mange døve og tunghøre skrive under på, at de ikke satte tilstrækkelig pris på deres hørelse, mens de havde den. Det er først når man mister hørelsen, at man for alvor indser, hvor vigtig en sans, det var. Når man først skal undvære lyden af børnebørnenes stemmer, den musik, man altid har holdt af, eller blot lyden af havens og skovens fugle, ved man, hvad man har mistet.

Pas godt på din hørelse – du får den ikke igen

Derfor er det vigtigt, at du beskytter din naturlige hørelse. Dette gør du bedst ved at iføre dig høreværn i form af ørepropper eller eksterne høreværn, når du befinder dig i meget støjende situationer – især hvis du skal tilbringe mange timer dér. Det kan for eksempel være på dit job. Mennesker, som arbejder i industrien eller i visse typer håndværk, oplever mange timers daglig støj fra maskiner og apparater. Dette kan slide på hørelsen i en grad, så den beskadiges, og man riskerer et høretab. Det samme gør sig gældende for faggrupper så som pædagoger og musikere. Og man bør samtidig beskytte sin hørelse ved at undlade forsætligt at udsætte den for høje lydtryk – for eksempel i form af høj musik fra hovedtelefoner eller live koncerter.

Få hjælp til at genskabe din hørelse med et moderne høreapparat

Har du allerede lidt høretab, eller har du mistanke om, at det er den vej, det går, kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at kontakte et hørecenter. Her vil du kunne få hjælp i form af samtale med høre-specialisterne, som vil kunne tilbyde dig en gratis høretest. Du kan læse mere om høreapparater og gratis høretest hos Hørecenter Svendborg.