Kan man dykke i Danmark?

10 marts 2020 Camilla Skøtt
Kan man dykke i Danmark?

Dykning er noget, de fleste af os forbinder med rejser til Thailand, Egypten og lignende steder med smukke strande og farverige fisk, men hvordan er det med dykning og Danmark – er det egentlig en mulighed?

Når der fortælles om dykkerhistorier rundt om middagsbordet, handler de som oftest om flotte fisk og farvestrålende koraller, som er blevet set i de skønneste naturområder langt fra Danmark. Alligevel er mange danskere bidt af en gal dykker – betyder det, at de altid rejser ud, eller kan man også dykke i Danmark?

På Sportsbase (https://sportsbase.dk) faldt vi over en artikel, der forklarer lidt nærmere om dykning, og det viser sig, at det faktisk er muligt at tage dykkercertifikat i Danmark. Du kan altså godt forberede dig hjemmefra, hvis du ved, du skal til en dykkernation og ikke har tid til at tage dit certifikat der.

Både Jylland, Fyn og Sjælland byder på dykkerkurser – se evt. mere her: https://sportsbase.dk/dykning-for-alle/.

Tre steder du kan dykke i Danmark

Vil du teste dine evner, eller trænger du bare til at afprøve udstyr og kræfter, inden du skal ud at rejse, findes der flere forskellige områder i Danmark, hvor du kan få fine dykkeroplevelser.

Limfjorden er et populært sted at dykke. Her er bunden fyldt med østers, blåmuslinger og knivmuslinger, ligesom du kan finde både søanemoner og strandkrabber – og så er der områdets helt store højdepunkt, nemlig hummeren. 

Djursland er kendt for området omkring Fornæs Fyr, hvor tangskovene fylder hele bunden, der skråner nedad. Her kan du opleve havørreder, eremitkrebs, stimer af fisk og en masse andet sjovt.

Silkeborgsøerne er ferskvand, og her er det lidt anderledes at dykke. Vandet er meget rent, og du finder hverken søstjerne, krabber eller torsk, men derimod aborrer og gedder. 

Du behøver altså ikke at rejse hele vejen til Thailand for at få gode dykkeroplevelser; vi har dem lige her, hvor vi bor.

 

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

Flere Nyheder