Kan dit stenslag repareres?

02 juni 2020 Camilla Skøtt

Er bilruden smadret i tusinde stykker, kan den ikke repareres – har du derimod bare fået et lille stenslag, ja, så er der gode chancer for en vellykket reparation. Læs med, og bliv klogere.

En af bilistens værste fjender, er de såkaldte stenslag; bittesmå huller og revner i forruden, der i værste fald kan betyde, at den skal skiftes. I bedste fald kan du nøjes med en reparation til et par få hundrede kroner – og det er i den grad at foretrække, hvis det er en mulighed. 

Men hvordan opstår et stenslag egentlig?

Som regel skyldes det en sten fra kørebanen, der bliver kastet op og rammer forruden; jo flere småsten der ligger på vejen, jo større er risikoen for at blive ramt. Stenslag kommer ofte også på grusveje, hvis du kører for hurtigt, eller hvis der kommer en modkørende bil i høj fart.

Uanset hvordan skaden sker, skal der gøres noget ved den. Det kan nemlig ikke anbefales, at du kører videre med et stenslag.

Hvordan får du repareret dit stenslag?

Enhver bilist har fået banket ind i hovedet, at det er dumt at køre videre med et stenslag; at det kan udvikle sig og slå revner, så det ikke længere kan repareres. Og hvis stenslaget ikke kan fikses, er et rudeskift eneste alternativ – og det er dyrt.

Ovenstående bør være grund nok til at sætte gang i dine bekymringer, hvis du har fået et stenslag. Måske tør du knap nok køre bilen hen på værkstedet af frygt for at skaden udvikler sig. Men det behøver du heller ikke. De fleste reparatører har mobile værksteder, så de kan komme til dig – og de reparerer både stenslag og skifter rude på stedet, hvis det er nødvendigt. Det eneste, der kræves, hvis ruden skal skiftes, er, at arbejderne kan stå i tørvejr – ikke fordi de er bange for regn men for at skærme bilens inventar.

Flere Nyheder