IR teknologi – Hvad pokker er det?

14 maj 2020 Camilla Skøtt

IR teknologi. Ved du, hvad det er? Sandsynligvis ikke – det er nemlig ikke så stort endnu. Men det er værd at holde øjne og ører åbne, hvis du vil med på en af de teknologiske bølger, der er kommet for at blive.

Techglad faldt vi over denne artikel: https://techglad.dk/med-ir-teknologi-kan-faa-lang-raekkevidde/, der forklarer lidt mere dybdegående om IR teknologi og kommer nærmere ind på fordelene ved den digitale løsning – og vi har fået lov til at viderebringe et par af de vigtigste punkter her.

De skriver blandt andet: “Med IR teknologi er vi dog så sikre på, at det er en teknologisk landvinding, der er kommet for at blive.”

Men hvad er IR teknologi helt præcist, og hvem kan have gavn af det?

Hvad er IR teknologi?

IR teknologi – eller infrarød teknologi som det mere specifikt hedder – er en teknologi, hvor man kan overføre informationer trådløst via infrarødt lys. Altså gennem elektromagnetiske bølger.

Grundlæggende betyder det, at IR teknologi fungerer på samme måde som et trådløst internet, hvor man kan sende informationer uden brug af kabler. Det er smart, det er enkelt og det er let at håndtere – og så er det en rigtig god idé i mange forskellige brancher.

Hvem bruger IR teknologi?

Der er mange forskellige virksomheder, der kan have gavn af IR teknologien. I forvejen ser vi det brugt i forskellige former for varme- og tørresystemer, mens det i gamle dage blev brugt til at sende digitale informationer mellem mobiltelefoner. 

I forhold til varmeapparater er den infrarøde løsning ideel, fordi brugeren slipper for at bruge gas, og dermed bliver det både lettere, hurtigere og mere miljøvenligt at lade varmelamperne være tændt, når det bliver koldt ud på aftenen. 

Kigger man på tørresystemer, hvor IR teknologien også bliver brugt, øger den ike bare produktiviteten, men sænker også energiforbruget og CO2-udledningen.

Flere Nyheder