Hvordan man trak tænder i gamle dage: En historie om tandpleje i gamle dage

18 November 2022 Anders Hansen

editorial

I gamle dage var det almindeligt at trække tænder ud med en tang. Tandlægerne arbejdede på apoteker og deres teknikker var primitive i forhold til dagens standarder. Men alligevel formåede de at fjerne tænder, der gav problemer. I denne blog post fortæller vi lidt om tandplejen i gamle dage, og hvordan tandlægeteknikken har udviklet sig over årene.

I dag tager vi tandteknologi for givet. Men den har ikke altid været så avanceret. I gamle dage blev tænder ofte trukket ud med en tang. Det var en smertefuld proces, og det var ikke ualmindeligt, at patienterne besvimede af smerten.

Som du kan forestille dig, var det ikke en særlig præcis eller skånsom metode. Hvis man således havde en tandlæge i Vallensbæk dengang, så var det næppe en behagelig oplevelse at besøge sådan en.

Med tiden har tandplejen udviklet sig og er blevet meget mere sofistikeret. I dag har vi en række forskellige beroligende teknikker, som hjælper os med at holde vores patienter behagelige under procedurerne. Vi har også adgang til bedre værktøjer og materialer, som gør det muligt for os at give vores patienter den bedst mulige behandling.

tandlæge

Hvordan har tandlæger bedøvet deres patienter gennem tiden?

I gamle dage fandtes der ikke noget, der hed tandbedøvelse. Tandlægerne måtte ty til andre metoder for at hjælpe deres patienter med at klare smerten. En populær metode var at bruge en klud, der var gennemvædet med opium. Dette hjalp til at lindre smerten en smule, men gjorde også patienterne meget søvnige.

I dag har man en række forskellige teknikker til bedøvelse af tandlæger, som er sikre og effektive. Man kan nu tilbyde sine patienter et udvalg af sedationsmuligheder, der passer bedst til deres behov. Det er blevet noget mere overkommeligt og overskueligt at skulle til tandlæge, selvom der desværre stadig er en del mennesker, som der lider af tandlægeskræk.

Så, der har du det! En kort historie om tandpleje og hvordan den har udviklet sig gennem tiden.

More articles