Hvor længe kan man være tilknyttet et vikarbureau?

18 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Et vikarbureau er jo for mange et sted, hvor man finder midlertidigt arbejde, er der som tilkaldevikar eller får nogle projektansættelser, fordi man skal bruge nogle faglærte eller ufaglærte i en periode.

Dette kan måske være i kraft af, at noget arbejde er sæsonarbejde, som det simpelthen bedst kan svare sig, at man foretager på nogle perioder af året; men man kan ikke leve af den beskæftigelse hele året, så fremfor at få sig en fastansættelse eller stifte eget firma, så vælger man at blive tilknyttet et vikarbureau, så man kan blive sendt ud på den slags opgaver.

På den måde slipper man også for selv at skulle – i hvert fald i stort omfang – være opsøgende efter så meget arbejde, fordi man har denne mellem-instans, der kan hjælpe en til at være bindeled mellem virksomhederne og dem, der søger arbejde i den retning.

Der har jo ofte et større netværk, end de fleste almindelige mennesker har.

For nogle er vikarbureauer så også en nødløsning eller en mellemstation mellem fast arbejde, hvor man forsøger at tjene lidt penge for at få enderne til at mødes, mens man måske søger fast arbejde ved siden af.

Dog er det for andre også en mulighed for at opbygge ens CV, så man er mere præsentabel og attraktiv for andre virksomheder for både at vise, at man har mere erfaring, og man er aktiv opsøgende i at få arbejde.

Nogle gange kan man endda være heldig, at sådan en vikaransættelse kan føre en fuldtidsstilling med sig hos nogle af dem, man er ude hos, fordi de bliver så glade for at have en ansat.

Igen er der faktisk dem, som elsker at være tilknyttet et vikarbureau og leve et liv med at få arbejde den vej, selvom det er en nogenlunde usikker jobsituation.

Men det betyder faktisk, at man ofte selv kan vælge, hvor længe man vil være tilknyttet et vikarbureau.

More articles