Flere og flere går med Georg Jensen smykker sammen med andre smykker

24 August 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det var tidligere noget meget, meget særligt og eksklusivt at have Georg Jensen smykker, for så viste man, at man tilhørte en mere eller mindre lukket klub i samfundet for dem, som der havde råd til den slags.

Nogle gik endda bare med disse smykker som statussymbol, om man så kunne lide designet eller ej, og ellers lærte man at holde af det, hvis man ikke var i det øverste segment, der lige havde råd til at købe flere af den slags smykker, som man kunne udskifte med.

Det viste jo status dengang, at man kunne kaste om sig med penge, så man ikke tænkte over, hvor mange man egentlig havde.

Man kunne endda risikere at blive nægtet at købe George Jensen-smykker i butikken, fordi man ikke lignende en, der kunne betale for den slags.

Det er så noget helt andet i dag, hvor der er sket en forandring, så det batter.

Georg Jensen smykker

Man går med Georg Jensen smykker – og mere til

Man ser nemlig blandt andet, at alle kan anskaffe sig disse smykker, da generelt flere mennesker har fået flere penge at gøre godt med, så de også kan bruge dem på smykker, som ellers tidligere var noget, man sparede sammen til at købe et enkelt af én gang i ens liv – og så gik det i arv.

Men også begge køn er begyndt at gå med disse smykker, for det handler ikke så meget længere om, hvorvidt det smykke henvender sig til det ene køn eller det andet, men om det er noget, som man kan lide at gå med.

Og så er man heller ikke så pernitten med den slags, hvor man kan tage noget fra Georg Jensen og så sætte det sammen med nogle andre smykker, som man synes, der ser pænere ud sammen.

Det var næsten utænkeligt at gøre før i tiden.

More articles