Få et smukt resultat med epoxy

12 maj 2022 Maria Laugesen

editorial

Mange kender efterhånden epoxy som et moderne, praktisk og lækkert gulv, som både bruges i industrien og ikke mindst i private hjem. Men hvordan opnår du egentlig det bedst mulige resultat, når du skal give dig i kast med dit helt eget epoxy projekt? Det kan du blive klogere på her.

Epoxy – trin for trin

Det første step er at klargøre det eksisterende gulv til et lag med epoxymaling eller belægning. Oftest vil der være tale om et betongulv, men epoxy kan også lægges oven på eksempelvis trægulve. Start med at udbedre små revner langs gulvet og i kanterne med akrylfuge, så det slutter tæt. Derefter rengøres og støvsuges gulvet grundigt. 

Næste trin er at prime gulvet. Dette gøres med epoxy primer, som sikrer at du opnår et langt bedre og mere holdbart resultat. Dette trin er enormt vigtigt, da primeren er afgørende for at epoxyen binder ordentligt til det eksisterende gulv.

Når primeren er klar, kan du blande din epoxy i murerbaljer eller lignende. Sørg altid for at have afvejet vand og stil det hele klar, inden du begynder at blande. Når blandingen er rørt godt sammen, påføres det på gulvet og fordeles jævnt ud over hele fladen.

epoxy primer

Hvor kan du bruge epoxy?

I princippet kan du bruge epoxy lige, hvor du vil. Hyppigst bruges det dog i lokaler som garager, værksted, køkkener og lignende, hvor et hårdført og robust gulve er eftertragtet. Der er derfor masser af muligheder, og det er helt op til dig, hvor og hvordan du vil bruge epoxy i dit hjem eller på arbejdspladsen.

https://bbbetongulv.dk/vare-kategori/epoxy/primer/ kan du finde de nødvendige produkter til et gør-det-selv projekt med epoxy. Den høje kvalitet og grundige vejledning gør, at du kan opnå det bedst mulige resultat – også selvom du ikke har tidligere erfaring med at arbejde med epoxy.

Flere Nyheder