Et autoværksted var virkelig udviklet sig gennem tiden

22 marts 2021 Anders Lundtang Hansen

Før i tiden, hvis man skulle til mekaniker i Viborg eller et tilsvarende sted i landet, så var det noget af en serviceoplevelse, som man næppe ser mage til nu om dage, end hvis man gør det ved særlige lejligheder, hvor man genoptænder fordums tid.

For dengang kunne man nærmest komme kørende ind fra gaden, og så ville en servicemedarbejder komme styrtende ud til dig for at høre, hvad der var galt med bilen.

Hvis man ikke evnede at klare bilen dette sted, eller man havde for travlt, så kunne man blive henvist til et andet sted med det samme.

Men ellers tog de den ind i værkstedet i en tilstødende bygning til kontoret og servicecenteret, og så begyndte man at kigge på den, fordi man havde folk nok ansat til at klare den slags.

Imens kunne man så slappe af i et af deres lokaler, hvor man måske kunne få lidt at drikke eller læse avisen.

Det er blevet noget helt andet nu om dage at tage på autoværksted

Når så bilen var klar, så havde den ofte fået lidt ekstra service med lidt ekstra olie, en rengøring og så videre, så man var klar til at køre videre i ikke bare en repareret bil, men også en pænere en af slagsen.

Nu om dage skal man være heldig, hvis man bare kan køre ind på et værksted og håbe, de har tid.

Ellers er der næppe personale nok, hvorfor de skal have bilen stående i lang tid, og så må man håbe, der er en lånebil, man kan låne i den tid.

De nævnte lokaler, hvor man kunne slappe af i dengang, er blevet forvandlet til moderne tankstationer, der mere er mindre dagligvarebutikker, end man kan regne med at finde reservedele til ens bil.

Prøv bare at spørge en medarbejder sådan et sted, om de kan hjælpe med ens bil, og så ser de nok helt befippet ud.

Flere Nyheder