Egyptisk bomuld – en af landets største eksportvarer

10 marts 2020 Camilla Skøtt
Egyptisk bomuld – en af landets største eksportvarer

Eksport af egyptisk bomuld er en af Egyptens vigtigste indkomster, og det undrer dig måske – men faktisk er det noget af verdens fineste bomuld.

Når du hører om Egypten, flyver tankerne sandsynligvis mod faraoer, pyramider og smukke dykkeroplevelser. Det er næppe bomuld, der dukker op som det første, men faktisk er lige præcis bomuld et af Egyptens varemærker. Det skriver meshop.dk i artiklen “Hvad er egyptisk bomuld,” og det er ikke uden grund. Den bomuld, der produceres i Egypten, er nemlig noget af det fineste, du kan få – på verdensplan, vel at mærke.

Vi dykker lidt mere ned i den egyptiske bomuld, og giver dig overblik over fakta.

Historien om egyptisk bomuld

Den egyptiske bomuld kan spores helt tilbage til år 30 f.v.t., og i dag dyrkes den primært i det egyptiske delta og i halvoasen Favum, der ligger ca. 100 km fra Kairo.

Den egyptiske bomuld har lange fibre, og det er det – i kombination med at den bliver håndplukket – det gør den ekstra luksuriøs. Jo længere fibre, jo bedre er kvaliteten nemlig, da det giver stor slidstyrke, holdbarhed og elasticitet, ligesom bomulden bliver let og blød som silke.

God for dig der har allergi

Er du en af de uheldige, der døjer med allergi, er egyptisk bomuld et godt valg til sengetøjet, da det ikke piler. Det betyder, at bomulden producerer meget lidt fnug, og dermed støver den ikke så meget som almindelig bomuld. Samtidig er egyptisk bomuld åndbar, og den sørger for at holde kroppen varm, når det er koldt og omvendt.

Vil du strikke med egyptisk bomuld, kan du købe garn i de fleste garnbutikker landet over, og hvis du vil sikre dig en god og miljøvenlig kvalitet, kan du med fordel holde øje med det certificeringsmærke, der går under navnet GOTS, da det betyder, at bomulden er produceret økologisk.

 

Tjek også disse sider:

https://meshop.dk/
https://dkshops.dk/
https://shoppingnu.dk/
https://shopandbuy.dk/
https://minshopping.dk/
https://shopping-bloggen.dk/
https://Online-Shopping.dk/
https://ShoppingHome.dk/
https://HobbyShopping.dk/
https://ShoppingInspiration.dk/
https://shoppingagenten.dk/
https://ehandelsblog.dk/

Flere Nyheder