Dette skal du vide inden du køber nyt foder til din hund

04 maj 2022 Steffen Petersen

editorial

Der er mange muligheder, når du skal vælge foder til din hund, og det kan være svært at finde ud af, hvilket foder der er bedst. Der er dog nogle ting, du bør vide, før du træffer din beslutning. Hvis du er en ny hundeejer og derfor ikke helt ved hvad du skal købe af foder til din hund, så læs med i dette indlæg.

 

tørfoder hunde

 

Du skal tænke på din hunds alder

En ting, du skal overveje, er din hunds alder. Hvalpe har brug for andre næringsstoffer end voksne hunde, så du skal gerne sikre dig, at du får tørfoder, der er specielt fremstillet til hvalpe. Det samme gælder for ældre hunde – du skal sikre dig, at de får mad, der er let fordøjeligt og ikke forstyrrer deres maver.

Der findes nemlig både senior tørfoder, men også hvalpefoder. Her kan forskellen også være i størrelsen på pillerne.

 

Du skal tænke på din hunds størrelse

En anden ting, du skal overveje, er din hunds størrelse. Mindre hunde har brug for mindre foder end større hunde, og deres foder vil bestå af mindre piller eller stykker. Du bør også kigge efter foder med et lavt fedtindhold, da små hunde er mere tilbøjelige til at udvikle vægtproblemer. Og det kan have konsekvenser for deres ben og overordnet helbred.

Derfor skal du altid sigte efter tørfoder, der er målrettet den hunderace du måtte have. Hvis du er i tvivl, så kan du også spørge en dyrlæge eller i en dyrebutik om hjælp til tørfoder hunde.

 

Du skal også tænke på din hunds ernæringsbehov

Ud over at overveje, hvor meget foder din hund har brug for baseret på dens størrelse, bør du også tænke på dens ernæringsmæssige behov. Nogle hunde har brug for mere protein og færre kulhydrater, mens andre har brug for flere kulhydrater for at bevare deres energiniveau.

Du kan normalt finde disse oplysninger på foderpakken, eller du kan tale med en dyrlæge eller dyrehandel.

Flere Nyheder