Maler i Taastrup: Vær ikke bange for farver

11 January 2021 Camilla Skøtt
image

editorial

Lever du med de kedelige hvide vægge, fordi du er lidt angst i forhold til at smide farver på væggene? Vi har talt med en maler i Taastrup for at belyse emnet – du er nemlig ikke den eneste, der har det sådan. Læs med her, og hør hans gode råd.

Farver på væggene kan skabe ro, gælde, varme, hygge og alskens andre stemninger, hvis du bruger dem korrekt, men det er de færreste af os, der har mod på at kaste os over spand og pensel. Vi har spurgt en maler, hvad grunden til det mon er – og hans svar giver mening:

“De fleste er bange for at gøre det forkert. Altså for at vælge en forkert farve, så det ikke ser godt ud, men det er for dumt. Man skal ikke være bange for farver, sket ikke når der er tale om maling. Hvis du ikke kan lide den farve, du får malet med, kan du bare male om. Prøv en anden farve, eller gå tilbage til den hvide væg, hvis det viser sig, at du alligevel har det bedst med det.”

Skab ro med dæmpede farver

Vil du gerne i gang med at bruge farver i hjemmet, og har du mod på at kaste dig over malerspanden, så har maleren fra Taastrup et godt råd:

“Gå efter nogle rolige og afdæmpede farver i første omgang. Der skal ikke så meget til, før det ændrer stemingen i hele rummet. Du behøver altså hverken kaste dig over orange, rød eller klar blå. Du kan nøjes med en knækket hvid, en dæmpet grågrøn eller noget helt tredje – du vil hurtigt opdage, at der ikke skal meget til.”

Vil du have flere gode råd fra maleren – eller måske et tilbud på malerarbejdet – så kan du læse mere på denne side: https://malerkanonen.dk/maler-taastrup/ 

More articles