Få råd og vejledning af din håndværker

18 October 2021 Lotte Hindsberg

Selvom mange syntes at det med at udskifte sine vinduer til nogle nye anbefales det, at du får en professionel håndværker til at udskifte dem, med mindre at du selv er en habil håndværker og er vant til at restaurer. Det skyldes blandt andet, at det er vigtigt at dine vinduer bliver sat i korrekt. Hvis de ikke er sat i korrekt, kan du risikere at de falder ud eller at vinduerne ikke holder så længe som forventet.

En af de vinduer du kan udskifte dine gamle til er fastkarmvinduer. Det er et vindue som typisk er større og som ikke kan åbnes.

Få rådgivning

Ved siden af at det anbefales at du får en håndværker til at udføre det praktiske arbejde med at udskifte dine vinduer, kan du også med fordel gøre brug af hans erfaring og få råd og vejledning samt inspiration til om du skal have en anden type vinduer end dem du har nu. 

Du kan ikke alene få en anden type, men du kan også overveje at få et større vindue og dermed få mere lys ind.  En tømrer kan med et diamantbor skære et større hul i din væg, så du kan få et større vindue og ønsker du et som er smallere, kan en murer gøre hullet mindre eller smallere.

Uanset hvad du vælger af løsning er det vigtigt at huske på at nye vinduer som regel betyder bedre isolation af boligen. Meget varme forsvinder ud af gamle vinduer. Bedre isolation betyder at det bliver svære at få udluftet ens bolig. Derfor skal du være opmærksom på at få udluftet din bolig. Mindst to gange om dagen. Du skal have gennemtræk i 5-10 minutter for at sikre at den gamle luft er blevet udskiftet med ny og du ikke har fugt i din bolig.

 

More articles