Sådan kan du hjælpe en med et misbrug

03 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Hvis du kender en, som har et misbrug, så kan det være svært at vide, hvordan man kan hjælpe. En misbruger er fuldt opsat på, at de har brug for det middel, de er misbruger af, for at kunne fungere. Det er derfor ikke helt nok bare at bede dem om at stoppe.

Hvis du gerne vil vide, hvordan du kan hjælpe til, så har vi lavet en liste med tre ting, du kan gøre for personen med et misbrug. Hvis du vil vide mere, så læs med her.

Misbrugscenter

Snak om det

En god start til at hjælpe en person med et misbrug vil være at snakke med dem. Du behøver ikke spørge direkte ind til deres misbrug, men du kan derimod prøve at spørge dem om, hvordan de går og har det, eller bare starte en samtale ud med et hyggeligt emne.

Hvis du starter ud med at snakke om deres misbrug, så kan det være at de lukker helt af for at ville snakke, da de ikke umiddelbart ser misbruget som et problem. 

Vær der for dem

Noget af det vigtigste du kan gøre, er at være der for personen. Det kan umiddelbart virke som om, at personen ikke værdsætter din støtte, men de sætter helt sikkert pris på, at der er nogen, som tænker på dem og tjekker op på, om de har det godt.

Prøv at lave nogle hyggelige aktiviteter sammen, såsom at gå en tur i skoven eller tage en tur i tivoli. Det vil de helt sikkert sætte stor pris på. 

Behandlingsmuligheder

Du kan, sammen med personen, undersøge hvilke muligheder der eventuelt findes for behandling af misbruget. Der findes mange gode steder, der specialiserer sig inden for behandling af de forskellige typer af misbrug. I kan blandt andet kigge på de forskellige behandlingscentre, og se hvad de tilbyder af behandling. 

More articles