Faktorer der øger risikoen for misbrug

03 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Der er mange faktorer som kan være årsag til at havne i et misbrug. Hvis man vil være på forkant med at hjælpe andre med at holde sig væk fra stoffer, så kan det være en god ide at kigge på hvor personen kommer fra. Der er mange ting der kan påvirke en til at indtage stoffer som en løsning. I denne artikel vil der blive dækket over hvilke faktorer som kan være med til at lede til et misbrug.

Misbrugscenter

Faktorer som kan øge risikoen for et misbrug

Personligheden kan spille ind som en faktor. Personer som måske søger mere fart og spænding i hverdagen, kan have en tendens til at være impulsive. Hvis de overskrider sociale normer, er der større risiko for at de bliver afhængige. Halvdelen af personer med et afhængigheds problem, har også psykiske problemer, det kan være depression, ADHD eller andre lidelser som kan være en årsag til at man opsøger stoffer.

Omgangskredsen kan også være en faktor, da det kan være svært at modstå gruppepres, i sær hos unge. Dårlig kommunikation med forældrene kan også øge chancen for misbrug. 

Angst, depressioner og ensomhed kan også have en stor betydning for om man drager til stoffer for at flygte fra virkeligheden. Stoffer kan være en måde at flygte fra diverse psykiske problemer. De fleste vil dog prøve at undgå det selvom det kan være svært.

Ens forældre kan også have en stor betydning for om man risikere at komme ud i et misbrug. Hvis ens forældre har haft et rusmiddels problem, kan det ligge i ens gener og derfor kan der være større risiko for et misbrug.

Kontakt professionelle

Hvis man allerede står i et misbrug, kan det være nødvendigt at opsøge et misbrugscenter for at få styr på ens tendenser. De kan hjælpe med at blive helt fri fra stofferne igen.

More articles