Sådan finder du den rigtige farve til væggen

13 oktober 2020 Camilla Skøtt

Har du besluttet dig for, at væggen i et af boligen rum skal have en farve, så du kan skabe lidt stemning? Fedt! Er du til gengæld usikker på, hvilken farve du skal vælge? Så læs med her – vi har nemlig et godt råd til dig, der ikke kan vælge.

Det er svært med farver. Skal man gå efter en af de moderne af slagsen, eller skal man hellere følge sit hjerte? Og hvis man bare er helt vild med pink, skal man så male væggen pink, eller er det et no go? Spørgsmålene er mange, og vi har spurgt en maler (https://malerkanonen.dk/malerfirma/) for at få et godt råd med på vejen.

“Når du skal vælge farver til din bolig, skal du altid vælge én, du holder af. Lad dig ikke narre af modeluner og tidens tendenser – det kan godt være, at farven er flot på billedet (eller når du har set den 50 gange), men det betyder ikke, at den fungerer, når du skal kigge på den hver eneste dag.”

Men hvis man ikke bare må vælge årets farve, hvordan vælger man så? Jo – du søger inspiration.

Brug boligbladene – men med omhu

Når du skal finde inspiration, er det bedste du kan gøre at finde en ordentlig stak boligmagasiner frem. Har du ikke nogle, så besøg din lokale bogbyttehandel eller lån en masse på biblioteket (her på du så kopiere i stedet for at hive siderne ud).

Det er ligegyldigt, hvor gamle bladene er – bare begynd at bladre. Hver gang du ser et billede med en farve, du godt kan lide, hiver du den ud. Sæt det fast på en tavle, og når tavlen er fuldstændig fyldt, kan du lægge bladene fra dig og kigge på den engang – saml de forskellige farver i grupper, og læg mærke til, at der helt sikkert er én eller to farver, du har valgt mange gange. Det er nok et tegn på, at det er en farve, du godt kan lide – mal med den!

Flere Nyheder