Gulvafhøvling og gulvafslibning – er det to sider af samme sag?
Gulvafhøvling og gulvafslibning. Har du trægulv, så har du muligvis hørt om de to teknikker, men hvad er det helt nøjagtig, det går ud på – og handler det egentlig om det samme?
Lad os tage det fra en begyndelse. En gulvafhøvling foregår ved at du høvler noget af overfladen af dit trægulv, mens du ved en gulvafslibning sliber gulvet. Det betyder i sagens natur, at en afhøvling er hårdere ved gulvet end en afslibning, og det er derfor heller ikke alle gulve, der kan tåle at blive høvlet.
Ved en afhøvling ryger der ca. 3-4 millimeter af gulvets overflade, og derfor er det vigtigt, at du er sikker på, at brædderne har en tykkelse, der kan holde til det. Ved du det ikke, kan du som regel se det omkring dørtrin eller radiatorhuller.
Hvad koster en gulvafhøvling?
Hvor meget en gulvafhøvling koster, afhænger af størrelsen og standen på dit gulv. Er det ujævnt og ødelagt, kan det kræve ekstra tid at komme skidtet til livs, mens det går hurtigt, hvis det “bare” er pletter og snavs, der skal høvles væk.
Men uanset hvad – du kan altid kigge her for at få en bedre indikation af prisniveauet: https://gulvafslibning-priser.dk/gulvafhoevling/
Og så er det selvfølgelig vigtigt at huske, at der er mere i opgaven end bare afhøvlingen. Efter den skal gulvet nemlig slibes for at blive klar til at modtage sidste omgang af processen: efterbehandling.
Når det kommer til efterbehandling, har du mange muligheder. De mest populære er lak, olie og sæbe, og om du skal vælge det ene eller det andet, er primært en smagssag. Spørg dig selv, om du vil have et naturligt look frem for alt, eller om du er villig til at gå på kompromis med udseendet for at få et rengøringsvenligt og vedligeholdelsesfri trægulv – det er helt og holdent op til dig.