Helhedsorienteret behandling
Ind til for relativ få år siden foregik en misbrugsbehandling ved at misbrugeren blev afgiftet og så blev han ellers sendt hjem med et glas antabus og måtte så ellers klare sig selv. I dag ved man at det langtfra er nok og hvis man blot overlader misbrugeren til sig selv efter den fysiske trang er væk, eller hvis frygten for at blive syg af antabus er så stor, så vil misbrugeren med stor sandsynlighed falde tilbage til dårlige vaner.
Det er også erfaringen at selv frygten for at blive voldsom syg af antabus, ikke kan afholde en hardcore alkoholiker fra at drikke.
Ved siden af den fysiske afvænding er det nød til at arbejde med de psykiske grunde. Hvad er årsagerne til misbruget og derudover skal misbrugeren have nogle nye værktøjer, så de ikke behøver at søge styrke i alkohol. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk.
Den vigtige efterværn
En ting er selve behandlingen, noget helt andet er når det bliver hverdag. Det er her den virkelige prøve skal stå. Derfor er efterværnet mindst lige så vigtigt som selve behandlingen, da den støtter op om dagligdagen som skal foregå uden et misbrug, som man ellers har brugt mange timer op dagligt.
Der ydes derfor støtte til misbrugeren. Det kan være alt fra at hjælpe med at finde en ny bolig, med at få skrevet jobansøgninger eller få søgt kommunen om førtidspension eller hvad man nu er berettiget til. Det kan være hjælp til at finde på nogle nye interesser og nye venner. Ofte er en venner mennesker der har samme misbrug, som en selv og de kan være svære at omgå efterfølgende. Det gør at mange føler sig ensomme og derfor har brug for at lære andre mennesker at kende. Ofte er det muligt at besøge behandlingsstedet i forbindelser med aktiviteter.